cikmerahzxaaty.blogspot.com

cikmerahzxaaty.blogspot.com

Pages

Thursday, 13 October 2016

I AM OFFICIALLY GRADUATED !

Graduated on 26th September 2016





After few years of struggle in Universiti Malaysia Kelantan (Jeli Campus), akhirnyaaa seorang Nur Ezati Azhar berjaya menamatkan pengajiannya dalam Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan (Sains Kelestarian) dengan Kepujian.

Ya Allah, alhamdulillah sangat2 semuanya berakhir dengan jaya. Time pakai robe tu then berarak masuk dalam ballroom, sumpah rasa bercampur baur. Cam tak percaya aku dah habis belajar. Susah payah selama 4 tahun ni berbaloi bila I got my degree scroll. And yeah, I cried coz I knew I made it this far. 

Masa tunggu turn nak naik pentas tu, mula lah terimbau2 zaman belajar. Lagi2 bila ingat part fyp. Pehhh. memang aku bersyukur aku waras lagi sebab time fyp tu la rasa nak give up, rasa nak jadi gila semua. Punyalah risau kalau tak lulus hahahaha. Tapi, alhamdulillah semua went well. Industrial training pun okay, banyak great experiences and exposures yg aku dapat sepanjang 4 bulan intern tu.

Thank you so much to my backbones a.k.a loyal supporters; Mak, Abah and of cos my Encik Bubu. Encik Bubu pun datang on my convo day tauuuu. hahaha I am a happy women. 

Sebelum masuk ballroom

End of graduation ceremony. Thank you so much ! I love you both !!

Here's my Encik Bubu. Datang dengan penuh bergaya bawak a bouquet of fresh roses
She's been there for me through ups and downs after Ayah left us. 

Family picture
Obses dengan achievement sendiri. Hahahaha

Tak sempat nak bergambor dengan yang lain
Tingginya seorang Aceraapppp
Banyak lagi nak bebel sebenarnya but its okay, still dalam memori lagi semua ni. And bila teringat balik, I will smile sorang2 and rasa bahagia sangat dengan kegembiraan yang aku dapat setakat ni. Semoga perjalanan hidup tak berhenti setakat ni je. In sha Allah, I will keep improving myself to be a better person. To those yg still struggle in your study, believe me, you will feel relieve, puas hati and lega, happy semua laaaa once you dah graduate. Still, keep on learning. Don't afraid to learn something new which is not only related to your graduated course okay ! :D

Lots of love from me, Zxaaty Zoti

No comments:

Post a Comment

Mari tinggalkan respon andaa :)